IC 49, 25 juni 2015

Sitter nu på tåget upp till Jakobstad igen, IC49 passerade nyss genom Riihimäki. Jag åkte ner till Helsingfors i tisdags, och fick IV-antibiotika och B-vitamindropp på kliniken igår.

Eftersom jag tycker mig ha börjat må successivt bättre hade jag med joggingskor och hade tänkt motionera i går på kvällen. Av det blev det inget.

I går hade jag min sämsta dag hittills under antibiotikahandlingen jag inledde den 1 juni. Enkelt uttryckt kunde man säga att jag hade alla mina bekanta symptom x 1.5. Det räckte med några korta promenader till och från bussarna för att jag skulle få kraftig värk och den våldsamt obehagliga sendragsliknande kramp som slår till i vänster sida av kroppen.

Till detta kramp under vänster fot, lägesyrsel, darrningar, illamående, extraslag i hjärtat. Flipperspel i tarmarna. Pirrande – som små elektriska strömmar – genom låren, genom vaderna, ut i tåspetsarna.

Så in med max mängd värkmedicin – även om den bara dämpar, inte tar bort symptomen. In med zopiklon (Imovane) som hjälper något gällande det neurologiska. Sen en kväll av passivitet, illamående, svettningar, mycket citronvatten, väntande ut eländet.

Jag vill – och tänker – tro att jag reagerar på endotoxiner, resultatet av borrelia burgdorferi-slakt i kroppen. Den fjärde veckan är ökänt jobbig, utan att någon riktigt vet varför. Kanske har det att göra med antibiotika som skördar offer. Kanske har det att göra med borreliabakteriens reproduktionstid.

För mig spelar själva orsaken en underordnad roll. Jag fightas igenom anfallen, skoven, och väljer att tro att de uppstår som ett kvitto på att någonting bra sker inom.

Ger mig gör jag inte. Anfall är bästa försvar, både gällande hantering av borrelia och i fotboll. Därför ska jag ikväll gå och stöda vår lokala stolthet FF Jaro i den s.k. sexpoängsmatchen mot KTP – en motståndare som Jaro borde, och borde kunna, lämna bakom sig i serietabellen.

Hoppas och tror på en attackerande approach på Centralplan i Jakobstad också. Kampen går vidare.

8 thoughts on “IC 49, 25 juni 2015

 1. Pingback: Jakobstad, 23 juli 2015 | Pati vs. Lyme

 2. Pingback: Jakobstad, 27 juni 2015 | Pati vs. Lyme

 3. Hej! Heja, det blir bättre. Sjuk sedan 2011, har fått sporadisk abx, kör örter nu. Mkt bättre. Jätte intresserad av kliniken i Helsingfors om du hinner maila mig. Himla bra att du bloggar. Inte så många som orkar eller vågar göra det!

  Like

 4. Med Borrelia, Twar och erliccia i kroppen, är det väldigt lätt att känna igen sig i sin berättelse om dina symptom. Jag har, sedan jag förstod att det var Borrelia jag lider av, läst det mesta som finns att läsa om sjukdomen på nätet. Och jag måste säga att din blogg, med dina beskrivningar av såväl status, behandling, kemiska ämnen och alla andra detaljer du beskriver är LYSANDE bra. Även om man har läst jättemycket om ämnet nu, känns din berättelse så otroligt informativ och pedagogisk. Tusen tack!
  Jag är nu jättenyfiken på om du kan ge mig info om kliniken du behandlas i. Jag har varit i Augsburg och tagit alla prover och avser att påbörja IV-behandling snart, men jag vill veta vad kostnaden ligger på på andra ställen än i Tyskland.
  Tacksam om du kan ge mig information om det och om hur man kan gå tillväga för att kontakta kliniken där du är.
  Många hälsningar och fortsätt att kämpa, vi är många som följer dig och gläds åt dina framgångar mot de där obehagliga bakterier som härjar i kroppen.
  Cilla

  Like

  • Hej Cilla, tack så mycket för responsen! Jag har precis fått den första behandlingsfakturan från kliniken, så nu har jag mera exakta siffror. Jag kontaktar dig via epost.

   Like

 5. Mariatistel, Mariatistel, Mariatistel. Hjälper att renovera och rena levern. Använd också Grapefruktkärneextrakt och se om det lättar!
  Mvh Ingela (självlärd)

  Liked by 1 person

Kommentera | Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s